About Me

My photo
Brunei
Hidup adalah Tanggungjawab. Bukan untuk dunia, tapi untuk DIA

Pages

Friday, 2 March 2012

Tanda haTi


SaLam Jumu'ah duhai saudara dan sahabat :D

Jom kita terus baca je lah ye kisah yang aku nak kongsi ni? :D

Tadi sekitar jam 2 petang, ketika aku tengah seronok melayari internet, tiba2 mama panggil, aku pun turunlah jumpa mama....


Baru je aku masuk bilik mama, aku nampak mama sedang meramas2 sesuatu di pergelangan tangannya, aku pun menghampiri mama dengan perlahan, lantas mama menoleh padaku lantas tersenyum penuh makna lalu berkata...

"Mau ko ni galang ku ah?" sambil menunjukkan padaku seutas gelang emas nipis, dihiasi dengan 3 biji emas kecil berbentuk hati ......

ku amat2i dengan tekun buat seketika,....

Lantas senyumanku melebar!!

MASYA ALLAH!!!!!! ALHAMDULILLAH!!!

Nak tau apa???

Itulah gelang emas yang selama ini aku cari!!! Bukan hilang... cuma belum jumpa :PPPP , aku sudah mencarinya sejak dua tahun yang lalu bermula semenjak berpindah dari rumah kami di Salambigar, tu lah akibat berpindah ke sana kemari, barang2 pun high chance akan hilang buat seketika atau pun buat selama-lamanya, syukurlah Gelang emas ku ini masuk dalam kategori "Hilang buat seketika" :P

Aku cukup sayang pada gelang itu, bukan kerana nilai mata wang yang terdapat padanya, tapi nilai kasih sayang yang tersemat di dalamnya :)
Nilai cinta, kira, sentimental valuelah senang cakap.. :)

Sebab gelang itu adalah pemberian istimewa dari ratu hatiku iaitu Mama, mama telah memberikan gelang itu pada Aku dan jugak kakakku, kami berkongsi gelang yang serupa :).... Ya Allah, aku bersyukur teramat sangat kerana telah mengembalikan "harta" itu semula kepadaku walau aku sangka yang aku mungkin tidak akan menemukannya kembali :') ....
Terima Kasih Allah :') , Semuanya mudah bagiMu :'D..

This is my treasure...... :D




6 comments:

RYA AREESA NASIR said...

Wah, 2 tahun baru jumpa? Lama tu...
Tapi akak punya rantai leher guarantee tak akan jumpa... sebab akak dah tersepak masuk dalam toilet bowl dan dah terflush lagi...

Alhamdulillah, kamu jumpa gelang emasmu sudah hu hu...

Lensa Syuna said...

Hahhaha miracle does happen hehe, hahaha adoyyaii, kalau tu pun kakak boleh jumpa balik, confirm memang ajaib hehehe XD

Yea Alhamdulillah :DDD

midonz said...

hebatnya barang hilang bertemu jua akhirnya... apapun itu satu kebetulankan,mungkin tersalah letak ke atau tersalah masuk kotak atau apa saje la.. yang penting barang yang amat disayangi tu haruslah dijaga dengan baik selepas ini agar ia takkan hilang lagi buat kali yg ke-2.Nice story

midonz said...

hebatnya barang hilang bertemu jua akhirnya... apapun itu satu kebetulankan,mungkin tersalah letak ke atau tersalah masuk kotak atau apa saje la.. yang penting barang yang amat disayangi tu haruslah dijaga dengan baik selepas ini agar ia takkan hilang lagi buat kali yg ke-2.Nice story

friend the last star said...

ternyata masih banyak keajaiban yg terjadi.....

Lensa Syuna said...

Allah punya kuasa :)