About Me

My photo
Brunei
Hidup adalah Tanggungjawab. Bukan untuk dunia, tapi untuk DIA

Pages

Tuesday, 14 February 2012

14-02-2012

Banyak perkara yang berlaku pada hari ini, well not really banyak, i should say BIG EVENT!! weehee! of course not that "v-day" , sorry i'm not celebrating it. Islam forbids it FOR GOOD :D

Okay leave dat thing!

Aku nak cerita sikit apa yg berlaku today, semalam aku menerima satu mesej "Last minute' dari pihak universiti....... hampir nak gugur jantung jugak! tak sangka seawal macam ni!

INTERVIEW FOR MASTER OF COUNSELING!!!

Hahaha nervous+senyum , so aku dijadualkan untuk menghadiri temuduga pada sesi petang, 1.15ptg tapi apabila sampai d universiti, alahai ,interview telah "re-scheduled to 2pm" ngaaaa lama lagi :( takpe sabar je lah kan....

Tapi setelah ku memasuki kawasan bilik tersebut, haahhaha banyak wajah2 yg ku kenali turut menghadiri temuduga, OH! aku lupa, sblum tu aku terjumpa kawan aku yg turut sama menghadiri temuduga, Peachy!!! aduh lama betul tak jumpa dia, utk pengetahuan semua, dia adalah seorang kurang upaya, tidak mampu melihat sejak lahir lagi. Tapi aku cukup bangga dan kagum pada wanita ini :) , Walau mata dia tak mampu melihat tapi hati dia cukup "terang" :)

Tak sangka jugak dia masih cam suara aku tanpa aku perlu mengenalkan diri aku lagi hehheheh, oh ya,dia tidak berseorangan, ibu dia menemaninya :D

Okay kami pun masuk dan menanti detik2 utk ditemuduga!!

Pendek cerita, giliran aku tiba, nervous tu jgn ckplah, mmg nervous sangat tp nak buat macamana, takkan nak lari pulak kot? XD aku pun masuk ke bilik temuduga, pelbagai jenis soalan diajukan, walau grammarku,vocabulary,ayat2 englishku ku rasakan semua tunggang langgang retak seribu, tapi sekurang2nya aku cuba menjawab soalan mereka hehhehhe tapi sekurang2nya anggukan mereka melegakan aku, kerana aku mengagak bahawa mereka mengerti maksud yg cuba ku sampaikan heehhehe

and salah satu soalan yg diajukan oleh salah seorang penemuduga yg mencepuemaskan keadaan adalah....

"What would you do if your student, a boy, comes to you and say 'I like you, I can't stop thinking of you' ?"

errrrrrrr whaaaaat hahhahaha mau tak terdiam!! ku diam buat beberapa detik tapi dgn segera ku jwb.

Right enuf abt the interview, alhamdulillah dah lepas, aku hanya berserah pada Allah selepas ni,klw Allah bagi rezeki ni, aku bersyukur, jika tidak, pasti Allah punya perancangan yg lebih baik buatku :)



BACK TO THE MOST IMPORTANT EVENT OF THE DAY!!!!!!

14-02-2012 adalah merupakan ULANG TAHUN BONDA TERCINTA YANG KE 69 TAHUN!!!!
Ya Allah ,kami memanjatkan syukur padaMu kerana melimpahkan rahmat ke atas ibu kami, memanjangkan umur ibu kami untuk kami terus dapat merasakan kasih sayang daripadanya. :'D Kasih ibu bawa ke syurga, kasih ayah kekal selamanya :')


Ibuku adalah ratu hatiku, :) aku cukup bangga kerana lahir dari rahimmu duhai ibu. Ibu adalah seorang srikandi terhebat buatku, sumber inspirasiku, sumber kekuatanku, sumber ketabahanku :')

Ahh-----Ha!!! tadi kami begitu seronok menyambut ulangtahun ibu di salah sebuah restoran terletak di Jerudong, KTM!! WE really really really had fun!!

The smile on her face..... i remember the smile on her face....

I know she is happy , not because of the bday cake,.... tapi adalah kerana keberadaan kami bersama-samanya :') sayang mama sampai bila-bila, insya Allah hingga ke syurga .. Amiin Ya Allah.... :')

Weeheee gambar2 di bawah ni adalah beberapa "shots" yg mampu ku kongsi, enjoy~~~:DDDD










2 comments: