About Me

My photo
Brunei
Hidup adalah Tanggungjawab. Bukan untuk dunia, tapi untuk DIA

Pages

Thursday, 23 February 2012

"Apakan Kristian ani?"

I just had a conversation wiv my nephew...
Umur dia baru masuk 8 tahun.... Kami tadi makan sama-sama duduk di meja makan di bilik makan,
Kami berborak macam-macam, hehehhehe macam dewasa lagaknya budak ni! aku nak ketawa pun terpaksa ditahan2 sebab tak nak stop dia cakap, biarlah,
Let him free to talk, to express!!! XD

Mula-mula tu dia tegur bingkai gambar yang dihiasi dengan gambar Kebawah DYMM Sultan Brunei.... untuk makluman, my nephew Zahin ni memang meminati Raja kita! :D

Dia tiba-tiba cakap macam ni...

"Usunana tau dimana sultan keraja?"

Aku mengangguk je.... dan tersenyum sebab mulut penuh dengan sup tulang *perghh nikmat, alhamdulillah* hehe

Dia pun sambung lagi, ...

"Ahin sudah basar kan kraja sama sultan"

aduiiyaaii hampir tersedak aku dibuatnya budak ni! hahahaha! tapi takpe perbualan diteruskan.

Aku cakap "Kalau ahin mau kraja sama sultan, mesti blajar rajin2"

Zahin"Rajin kali ah ahin slalu dapat numbur satu"

Ek? hahaha entahlah betul ke dak XD tp aku tahu budak ni memang pintar tapi part "SELALU" tu masih dalam keraguan XD memang pernah dpt tempat pertama, betul lah kot SELALU nombor satu XD

Amiin , insya Allah , sekurang2nya dia ada cita-cita tinggi XD hehehe dia memang minat nak jadi pegawai askar sebetulnya XD


Okay kami pun kembali menyambung makan.....

Ingatkan topik pasal gambar sultan ni habis setakat itu, tapi tidak! XD
Dia kembali menyambung, aku tak dengar dengan jelas tapi yang pasti tiba-tiba isu
"Kristian" pun masuk ==' , entah apa2 entah budak ni XD

Disebabkan dia melalut tak tentu pasal sebab "kristian" & "Brunei" ni, aku mula menyedari bahawa budak ni memang ....

KELIRU HABIS A.K.A TIDAK FAHAM!!! XD


Aku pun bertanya : "Apakan kristian ni ahin? Kristian ni bukan org Brunei kan?"

Zahin: "Bukan, kristian atu kristian lah, ia ada Kristian melayu, ada melayu brunei, ada melayu malaysia" ... aku tergamam buat seketika..

Tidak puas hati, aku menyoal lagi, kali ni lebih cuba memprovokasi

Aku: "Ertinya kalau Kristian ni bukan org Brunei lah???"

Nak tahu apa dia jawab???

Zahin: "Kristian ni bukan urg Brunei, MACAM LADY GAGA BAH! kristian jua tu! Bukan jua org Brunei"

HAAHHAHAHHAHA aku pun tanpa menanti saat, KETAWA AKU PECAH BERDERAI!!! berair-air mata aku!!

hahaha budak ni memang comel betul! dia pun turut tersenyum lantas memukul lembut tangan aku agar aku memberhentikan tawaku yang melampau2 HAHAHAHAHA




THIS IS HIM!

6 comments:

Adyn Adynda said...

Awwww....!!!! He's so CUTE!!!! Hahaha~ siapa yang membrainwash ia cematu atu...hahaha~

Lensa Syuna said...

HAHAHAHa antah! lain pemahamannya anak sorang atu! LOL ,yg penting bkn aku.... HAHAHAHA

Nadz said...

Hahahahaha!! cali jua kanak2 ani eyh XDD. Pintar ya becakap aa ^O^) kiyyoottt~~ ikut CuNana nya tym ya kanak2 toh! (assumption :D)

Lensa Syuna said...

zamanku alum ada lady gaga, yeta makanya ni cemani kejadiannya HHAHHAHAHHA

Nafisa81 said...

kelakar lahhh...walaupun saya kurang paham ayat ayatnya....tapi seronok kan melayan mereka..

Lensa Syuna said...

Cik Nafisa, ehehhehe sori guna cakap Brunei :D but yea seronoook sangat ,kadang sampai tak tahu nak jawab apa! :DDD